Продължете към съдържанието

Стремим се да създадем емоционален комфорт на децата

  православна детска градина в София

  Първото, което се стремим е да създадем емоционален комфорт на децата, защото спокойствието е важно за нормалното развитие на детската психика и за усвояването на необходимите знания и умения.

  Прилагаме към децата индивидуален подход, така че всеки да се чувства ценен и да развие своите възможности. Вярваме, че децата са естествено любознателни и родени откриватели.  Нашата роля е  да им сътрудничим и да ги насочваме в техните творчески търсения. Децата имат много енергия и с нея могат да научат и да направят много красиви и полезни неща. Когато тяхната енергия не се подтиска с насилие и грубост, а се превърне в танц, песен, картина, театрална изява, увлекателно пътешествие в непозната приказна страна, научно-популярно филмче или работа в градината, чудесата стават реалност.

  Всяко дете е талантливо в нещо и именно възрастта преди училище е времето, когато детето има време да открие своите таланти. В училищна възраст децата в България имат малко време за това, защото учебната програма е доста натоварена и отнема много от силите и времето на детето.

  Детската градина е и времето, в което е добре да се диагностицират обучителните затруднения, защото главно тогава те по-лесно могат да се коригират. По тази причина от тази година  работим с един от най-добрите логопеди в София.

  Стремим се  професионално, отговорно и с любов да подхождаме към работата си.